Най-важните неща за ремонта на дома

Най-важните неща за ремонта на дома
Стане ли дума за основен ремонт на дома, нивата на стрес рязко се покачват. Подобни ремонти отнемат време, създават известни неудобства, а на всичкото отгоре често могат да се появят и непредвидени ситуации. Това обаче не означава, че трябва да се откажете от мечтите си за по-комфортен и модерен дом. От строителен магазин Маркита споделят полезни съвети за гладкото протичане на ремонтните дейности вкъщи. Вижте кои са те:

Успешният ремонт започва с добро планиране

Направата на предварителен подробен план ще ви спести излишни нерви, ценно време и финанси. Едновременно с това, добрият план ви гарантира, че имате ясна посока, в която се движите, ще ви помогне да реагирате адекватно в непредвидени ситуации и най-важното - ще сте доволни от крайния резултат.
 
Когато започнете с планирането, има няколко неща, на които непременно трябва да обърнете внимание. Започнете с това кои стаи ще обновите и в каква последователност, кои мебели ще запазите и кои ще трябва да смените. Ако ремонтирате стаи като кухнята и банята, то помислете как ще се справите без тяхното използване, докато бъдат завършени ремонтните дейности.

Определете бюджет и се придържайте към него

От голямо значение е да определите и реалистичен бюджет. За целта изчислете всички възможни разходи - за материали, за майстори, нови мебели и т.н. Колкото по-подробно опишете разходите, толкова повече заложеният бюджет ще се доближи до крайната цена, която ще платите. Планирането на бюджета ще ви ограничи от възможността да похарчите значително повече средства в необмислени покупки.

Заемете се сами или открийте подходящ изпълнител

Още един ключов избор е дали ще направите ремонта сами, или ще се доверите на майстори. И двете имат своите предимства и недостатъци, така че от вас зависи да решите.
 
Ако правите ремонта сами или с помощта на приятели, всички крайни срокове зависят единствено от вас и не се налага да водите спорове с майстори. От друга страна обаче, ще ви се наложи да направите разходи за инструменти и други пособия, които ще са ви необходими за ремонта. В онлайн магазина на Маркита ще откриете огромно разнообразие от качествени инструменти, които ще ви помогнат по-лесно да се справите с обновяването на вашия дом.
 
Ако решите да се доверите на майстор или цяла бригада, то потърсете коректни изпълнители, на които може да разчитате. Уверете се, че те притежават достатъчно опит и могат да изпълнят вашия план, постигайки желания краен резултат и оставайки в рамките на заложения бюджет.

Избор на качествени материали за ремонта

Независимо дали ще действате сами, или с помощта на майстор, ще ви се наложи да потърсите подходящите материали, с помощта на които да преобразите дома си. Специалистите на Маркита съветват да не подценявате качеството за сметка на ниската цена, тъй като ремонтът все пак е дългосрочна инвестиция в уюта и красотата на вашето жилище.
 
Строителен магазин Маркита има 30 години опит в търговията на строителни материали и стоки за бита. Онлайн или в техните магазини, може да изберете от богата гама продукти, които съчетават високо качество и достъпни цени, за да не се налага да правите компромиси.
 
Това са няколко полезни съвета, с помощта на които ще постигнете мечтаната визия на вашето жилище, без да се стресирате излишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още по темата: ремонт на дома
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации